Bez muža, sa 14 djece
0

Mama osmorki prodaje priču za 2 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Roditelji majke 14 djece
Roditelji majke 14 djece
Fenomen iz Kalifornije, razvedena majka koja je nedavno porodila osam beba, a kod kuće ima još šestero djece, očajnički treba novac. Zato je odlučila prodati prava na priču oko koje se ovih dana vodi prava borba.

Za prvi intervju sa Nadyom Suleman zainteresovana su velika imena američkih TV showova: Oprah Winfrey, Katie Couric i Diane Sawyer, a majka se nada da će za svoju priču moći zaraditi dva miliona dolara, saznaje Telegraph.

Govorka se kako je otvorena i za reklamne ponude, te ne bi imala ništa protiv da otpočne karijeru kao televizijski ekspert za njegu djece.

Utvrđeno je da 33-godišnja gospođa Suleman nije bila podvrgnuta tretmanima oplodnje zbog, kako se vjerovalo, problema neplodnosti, već je djecu rađala jer ih jednostavno voli. Prošlog ponedjeljka dobila je još šest dječaka i dvije djevojčice, a to je tek drugi slučaj osmorki u SAD-u.

Porodicu koja živi u trosobnom stanu u okolici Los Angelesa sada čini razvedena majka, njeni roditelji i 14 djece. Iako su majka i otac gospođe Sulemani ranije bili kupili vlastitu kuću, nakon finansijskih problema morali su je prodati i useliti se kod kćerke.

Baka Angela je izjavila da Nadya pati od ozbiljnih zdravstvenih problema.

"Nije zla, ali je opsjednuta djecom. Voli djecu, veoma je dobra s njima, ali se očigledno prešla", smatra ona i dodaje: "To ne može ići dalje. Ima šestero djece, a nema muža. Ja sam odgajana na tradicionalan način. Snažno vjerujem u brak. Ali ona se nije željela udati."

Ovaj slučaj pokrenuo je brojne etičke diskusije, a doktori su se pitali kako je majci šestero djece uopšte bilo dozvoljeno da bude podvrgnuta novoj oplodnji bez istrage njenog mentalnog stanja i sposobnosti da izdržava toliku porodicu.