Sudska borba za 'Mc'
0

Mali indijski restoran pobijedio McDonald's

Sarajevo-x.com
Poznati svjetski lanac restorana brze hrane McDonald's izgubio je sudsku bitku koji su pokrenuli na malezijskom sudu, zbog traženja zaštite prefiksa 'Mc' iz naziva svojih restorana.

Sud je prije tri godine presudio u korist McDonald'sa kada su oni podnijeli tužbu protiv lokalnog indijskog restorana brze hrane McCurry, za koje su tvrdili da su prekršili zakon i 'preoteli' slavni 'Mc' iz njihovog naziva.

McCurry je uložio žalbu na ovu presudu, koju je sud uvažio i na kraju odlučio u korist malog restorana koji posluje u Kuala Lumpuru, prenosi Reuters.

"Prethodni sudac je, uz dužno poštovanja, pogriješio kada je zaključio da McDonald's ima monopol na korištenje prefiksa 'Mc' u nazivu brenda, u poslovanju ili u pregovorima sa partnerima", kazao je sudac Gopal Sri Ram, koji je donio presudio u korist svojih sunarodnjaka.

McDonald's, američki i svjetski lanac restorana brze hrane pvenstveno prodaje hamburgere, cheeseburgere, proizvode od piletine, francuske krumpiriće, bezalkoholna gazirana pića, frape pića i deserte.

McCurry, s druge strane, poslužuje indijsku fast food i malezijsku hranu. Najpoznatiji su po pravljenju curryja koji se servira pod nazivom 'Majaski pileći curry'.