U iščekivanju titule
0

'Mali Buda' uskoro i najmanji na svijetu

Sarajevo-x.com
Samo 60 centimetara visok, Khagendra Thapa Magar željno iščekuje svoj 18. rođendan kad će ga i službeno imenovati najmanjim čovjekom na svijetu, piše Daily Mail.

Nepalac Khagendra Thapa Magar koji će u oktobru napuniti 18 godina veoma je uzbuđen što će na taj dan ući i u Guinnessovu knjigu rekorda te 'preuzeti krunu' od Kineza He Ping Pinga.

Težak samo četiri i pol kilograma, Khagendra Thapa Magar je u svom selu poznat i pod nadimkom 'mali Buda', a od rođenja je, kako smatraju seljaci, 'predodređen za velike stvari'.

S ocem
S ocem

'Pri rođenju je bio težak samo 600 grama i više je izgledao kao pile koje se tek izleglo iz jajeta nego kao beba. Priznajem da sam se ispočetka stidjela svog sina, no danas sam veoma ponosna i jedva čekam dan kad će ga proglasiti najmanjim čovjekom na svijetu', rekla je Dhana Maya Thapa, Khagendrina majka.

Iako je uzrok njegovog minijaturnog rasta nepoznat, ljekari smatraju da Khagendra Thapa Magar ima urođenu malformaciju hipofize koja kontrolira rast.

U svemu ostalom, Khagendra Thapa Magar je zdrav tinejdžer, no ne voli školu i ima poteškoća u učenju. Kako sam kaže, najviše voli gledati karate filmove, a jedina mu je želja da postane plesač.

'Mali Buda' s jednim od svojih vršnjaka
'Mali Buda' s jednim od svojih vršnjaka

'Imam i još jednu veliku želju. Kad me proglase najmanjim čovjekom na svijetu, želim otići i vidjeti Ameriku. Tamo mogu pokazati svima kako dobro plešem i kako znam karate.'

Iako nema mentalnu dob svojih vršnjaka, Khagendra Thapa priznaje da ga interesuju djevojke i da najviše zbog njih želi putovati.

'Kad putujem, vidim lijepo obučene djevojke kakvih nema u mom selu. To je najljepši dio putovanja', zaključuje Khagendra.