Mnogi je osuđuju
16

Majka iz Oklahome vodi djecu u lov kako bi što manje bili na mobitelima

Dž. L.
Foto: Heather Del Moral Facebook
Foto: Heather Del Moral Facebook
Majka iz Oklahome, velika ljubiteljica oružja i lova, odlučila je zaštititi svoje troje djece od mobitela i tehnologije vodeći ih u lov.

Tako 34-godišnja Heather Del Moral zajedno sa 14-godišnjim sinom Juanom, 12-godišnjom Isom i devetogodišnjom Armonijom redovno lovi srne, patke i guske.

Ona inače sa kolegicom Amandom Thomas radi u Odjelu za divlje životinje Oklahome i svjesna je kako je lov kontroverzna tema. Međutim, ona smatra kako na bilo koji način ne može naštetiti djeci.

Foto: Heather Del Moral Facebook
Foto: Heather Del Moral Facebook

"Neke od trenutaka koje ću zauvijek pamtiti u životu su upravo oni kada idem u lov s djecom. Ne nose svoje mobitele tako da možemo normalno razgovarati, smijati se, upoznavati i povezivati. Ljudi su mi govorili kako ne vjeruju da vodim svoju djecu u lov. Poštujem njihovo mišljenje, ali tražim da i oni poštuju moje i ne osuđuju nešto što nisu ni probali", kaže Del Moral.

Ona dodaje kako lov vodi djecu u prirodu i uči ih da poštuju životinje.

"Oni su fascinirani biologijom. Pomažu mi da očistim životinje i pokažem im srce", govori Del Moral.

Njena kolegica Amanda dodaje kako lov ljude uči strpljenju i tome da se težak rad ne isplati baš uvijek jer ne uhvate svaki put neku životinju.

"Nikada ne vršimo pritisak na djecu da rade nešto što ne žele. Ukoliko odluče da radije neće pucati, ne tjeramo ih na to. Ne želimo da budu uplašeni", kazala je Thomas.

Foto: Heather Del Moral Facebook
Foto: Heather Del Moral Facebook

Pored lova, Heather šalje djecu da treniraju brojne sportove tako da su njihovi rasporedi uglavnom ispunjeni zabavnim i korisnim stvarima.

Amanda i Heather kažu kako su svjesne da se lov smatra muškim poslom zbog čega ih mnogi često osuđuju. One su stoga počele bilježiti njihove avanture kako bi ohrabrile druge žene i djecu da se bave lovom.