Nakon kobnog napada
197

Maja Munda javila se iz Hurghade: Ajkula je uhvaćena, ovdje su svi tužni što se to dogodilo

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ruski državljanin ubijen je jučer u napadu morskog psa u blizini plaže u egipatskom odmaralištu Hurghada, a tamo se trenutno s porodicom nalazi voditeljica Maja Munda.

Na svom Instagram profilu Maja je objasnila kakva je trenutno situacija u tom dijelu gdje se napad i dogodio.

"Danas je sve tiho i mirno, zabrana kupanja u moru će trajati danas i vjerovatno sutra. Ajkula koja je usmrtila dečka od 23 godine iz Rusije je uhvaćena. Prema informacijama koje imam ovdje, plaža je bila hotelska i nesreća se dogodila 30 metara od plaže. Ne znam da li je plivač prešao dozvoljenu liniju za plivanje", napisala je Maja.

Dodala je kako su spasilačke službe reagovale na vrijeme, no sve se dogodilo u nekoliko sekundi i nesretnom mladiću nije bilo spasa.

"Ovdje su svi tako ljubazni i bukvalno se izvinjavaju i jako su, kako kažu, tužni što im se ovo ponovilo već drugu godinu zaredom. Na bazenu su gužve, ali nam ležaljke donose sa plaže i brinu se da svi budu zadovoljni", istaknula je Maja.

Podsjećamo, ruska novinska agencija TASS objavila je da je osoba ubijena u napadu Rus koji je stalno živio u Egiptu i nije bio turist.