Zanimljivosti
117

Mačka pronašla novi dom nakon što je 13 godina bila zatvorena na tavanu

Klix.ba
Ljudi često razne dragocjenosti, starine i stvari koje ne koriste u određenom trenutku stavljaju na tavan, a vremenom i zaborave na njih. Zbog toga je prilično iznenađujuće šta se sve na tavanu može naći, a sad zamislite mačku s takvom sudbinom.

Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja "Humane Society of New York" je ranije ovog mjeseca dobio uznemirujući poziv od čovjeka koji je priznao da je svoju mačku koja nije imala ime, ali je imala smaragdno zelene oči prije trinaest godina zatvorio na tavan.

Prema zapisniku koji je napravio "Humane Society" čovjek i njegova supruga željeli su se riješiti mačke prije nego su se preselili. Čovjek je rekao: "Mrzim ovu mačku i ova mačka mrzi mene. A moja žena je mrzi još više".

Srećom, Humane Society je našao i uzeo mačku, nahranio je i našao joj sklonište. Mački su dali ime Andrea.

Anne-Marie Karash iz udruženja "Humane Society" je rekla za "Popsugar" da Andrea na početku nije htjela ustati čak ni da bi jela, ali je nakon dva dana počela da se navikava na nove vlasnike. Nakon konstantne ljubavi i pažnje koju su joj novi vlasnici pružili Andrea se počela igrati, grebati i protezati na suncu.

Nakon samo šest sedmica oporavka u skloništu Andrea je mogla biti sigurna da joj slijede bolji i ljepši dani. Bila je usvojena, a u novi dom se preselila uoči praznika.