Zanimljivosti
0

Mačka preživjela putovanje od 1.600 km u motoru automobila

Klix.ba
Mačka stara samo tri sedmice preživjela je putovanje od 1.600 km kroz dvije američke savezne države i to u motoru automobila.

Otkrivena je nakon što je vlasnica automobila čula da mjauče, tokom vožnje iz Oregona u Californiju. Pozvala je policiju, koja nije uspjela pronaći mačku. Nakon toga su došli pripadnici Animal Rescue tima, nahranili su mačku koja je gotovo tri dana bila zarobljena u motoru.

"Vlasnica automobila je čula mačku da mjauče prije nego što je krenula na put. Tada me prvi put nazvala. Pokušala ju je pronaći, ali nije uspjela te je nastavila putovanje. Opet me nazvala i rekla da misli da je mačka zarobljena negdje u automobilu", izjavila je Julia di Sieno, osnivačica Animal Rescue tima za ABC News.

Di Sieno je vlasnici automobila rekla da pozove policiju i zamoli ih da oni pozovu službu za kontrolu životinja. Međutim, mačka nije pronađena. Vlasnica je još jednom nazvala Di Sieno, govoreći joj da se mačka i dalje čuje iz automobila. Di Sieno se našla sa njom i počela tražiti mačku. Tek kada su podigli automobil, otkrili su mačku u motoru automobila.

Mačka je omamljena i izvučena iz motora. Bila je dehidrirana i imala je infekciju oka. Di Sieno ju je odvela svojoj kući kako bi joj pružila adekvatan tretman.

Mačka se trenutno oporavlja, a dobila je ime Love, po vlasniku vučne službe koji je besplatno pomogao u oslobađanju mačke.