{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mačka predvidjela smrt 50 pacijenata

S
2.2.2010. u 08:55
0
13
Mačka predvidjela smrt 50 pacijenata
0
Mačka predvidjela smrt 50 pacijenata
Mačak Oscar (Foto: AP)
Neobični mačak u staračkom domu u američkom Rhode Islandu ima sposobnost da otkrije kada će neki pacijent umrijeti. Dosad je to dokazao u 50 slučajeva.
Doktor David Dosa, gerijatar i asistent profesora na Univerzitetu Brown, izjavio je da je mačak Oscar postigao svojevrsni rekord u proteklih pet godina. Naime, on se rijetko druži sa ljudima, osim sa onima kojima je ostalo tek nekoliko sati života.

Nerijetko i samom medicinskom osoblju time dokaže da nisu bili u pravu u svojim predviđanjima.

Oscar je još kao mače doveden u rehabilitacioni centar u Providenceu, koji je specijalizovan za brigu o starim ljudima koji pate od senilnosti, piše Telegraph.

Doktor Dosa je prvi put objavio rad o neobičnom mačku 2007. godine pišući kako provodi dane šetajući od sobe do sobe pacijenata. Zaustavlja se samo u krilima onih koji su blizu smrti.

Ako mu ne dozvolite da uđe u sobu umirućeg, Oscar će grebati po vratima neumorno. Kad ga postave da sjedi pored osobe za koju oni smatraju da će ubrzo umrijeti, on često pređe kod nekog drugog i pokaže medicinskom osoblju da nisu bili u pravu.

Dosa i kolege su toliko uvjerene u Oscarovu sposobnost procjene da u slučaju kad se popne na nečiji krevet, zovu porodicu i rodbinu te osobe da ih obavijeste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: