Neobično prijateljstvo
0

Mačak njegovao kokoš

Sarajevo-x.com
Snowy i Gladys
Snowy i Gladys
Desetogodišnji mačak brinuo se za tek izleglu kokoš koja je jedina preživjela napad lisice, te su sada nakon dva i pol mjeseca najbolji prijatelji, piše u ponedjeljak britanski Telegraph.

Sićušnu kokoš Gladys, jedinu preživjelu nakon napada lisice, spasili su njeni vlasnici i unijeli u svoju kuću u Middletonu u Suffolku. Čitava priča dobila je čudan obrat kada se stvorio neobičan savez iz kojeg se rodilo još neobičnije prijateljstvo.

Naime, brigu za tek izleglu kokoš, prije dva i pol mjeseca, preuzeo je mačak Snowy koji ju je čistio, kupao i hranio.

Vlasnici neobičnih prijatelja, gospođa Etheridge i njen suprug Albert koji se bave uzgajanjem ponija, rekli su da se Gladys od napada oporavila zahvaljujući Snowyiju, te da su je zadržali kao ljubimca.

"Još uvijek dolazi u kuću da se igra sa Snowyem. Skakuće gore dolje oko njega, a on samo stoji, gleda je i uopšte mu ne smeta. S vremena na vrijeme čak je i zagrli. Postali su najbolji prijatelji. Kada je tek počela izlaziti napolje Gladys nije htjela izaći ukoliko Snowy nije išao s njom. Oni su stvarno čudan par, ali moj suprug Albert i ja ih oboje volimo veoma mnogo", ispričala je novinarima 69-godišnja starica.