Ukrao 70 gaća
0

Mačak kleptoman prijavljen policiji

Sarajevo-x.com
Peter i Birgitt Weismantel iz Southamptona u Britaniji prijavili su svog mačka policiji jer je ukrao 70 gaća. Naime, par nije želio da neko od susjeda pomisli da u blizini boravi neki perverznjak, pa su odlučili pravog krivca prijaviti čuvarima reda i zakona.

Kleptoman, mačak Oscar, ukrao je preko 70 gaća, čarapa, gumenih rukavica, a prije nekoliko dana kući je donio najmanje 10 dječijih gaćica.

"Prije mjeseces dana Oscar je počeo kući donositi čarape. Osjećao se tako ponosnim kada bi svoje ‘blago’ unio u kuću i stavio pred naše noge. Isprva smo pomislili da to pronalazi u smeću, međutim ubrzo smo uvidjeli da te stvari koje on donosi i nisu baš za bacanje", kazao je Peret Weismantel. Vlasnik mačka kleptomana kazao je kako veoma voli svog kućnog ljubimca, ali ga je morao prijaviti policiji zbog susjeda, prenosi "Daily Mirror". "Želim da susjedi znaju da im mačak krade rublje. Ne želim da pomisle da u susjedstvu imamo perverznjaka", istakao je Weismantel, dodajući da su Oscarovo blago sačuvali ukoliko vlasnici budu tražili da im se vrate nazad čarape i gaćice.