Sasha i Malia - novi dječji idoli
0

Lutke s likom Obaminih kćeri već u prodaji

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Jedan čikaški proizvođač dječjih igračaka lansirao je dvije nove dječje lutkice s imenima kćerki novog američkog predsjednika Baracka Obame, a proizvođač se nada da će lutkice uskoro postati veliki hit.

Sweet Sasha i Marvelous Malia, kako su nazvane nove lutke američke kompanije Ty Inc., predstavljaju kćerke Baracka Obame, Sashu i Maliu, a lutke su postale dio popularne kolekcije lutaka TyGirlz Collection lansirane 2007.godine.

'Lutke su dobile imena Sasha i Malia zato jer su to krasna imena, a ne zbog toga jer smo htjeli da ih ljudi vide kao kćeri Baracka Obama, jer ne bilo bilo fer da kažemo da su lutke replika predsjednikovih kćeri', izjavila je glasnogovornica Ty Inc., Tania Lundeen.

Poznato je da po američkom zakonu slavne ličnosti imaju pravo da tuže sve koji njihov lik koriste bez prethodnog pristanka određene osobe.

Lutke Sweet Sasha i Marvelous Malia koštaju deset dolara, a već se mogu naći u američkim trgovinama igračaka, piše AP.

Kćerke Baracka Obame trenutno su najpoznatije djevojčice u SAD, mediji širom svijeta pišu o tome šta su djevojčice odjenule tog dana, a njihov prvi dan škole pratila je grupa reportera.