Zanimljivosti
26

Luksuznu zgradu progone duhovi: Radnici masovno daju otkaze zbog zvukova i mirisa

Klix.ba
U ovoj luksuznoj zgradi u Brooklynu uposlenici se vrlo kratko zadrže. Masovno daju otkaz zbog jezivih vizija, zvukova i mirisa. Stanovnici koji žive u blizini ove zgrade koja je nekada bila bolnica, kažu da je opsjednuta duhovima pacijenata.

Zgrada 123 On the Park, koja se nalazi na jugoistoku Prospect Parka, izgrađena je na mjestu nekadašnje bolnice Caledonian koja je zatvorena 2003. godine.

Nakon što su je građevinci transformisali u luksuznu zgradu za iznajmljivanje i ponovo otvorili vrata u julu 2014. godine, počele su se širiti priče kako se čuju čudni glasovi i misteriozni koraci. Mnogi tvrde da su to duhovi bivših pacijenata. Do sada su trojica vratara dala otkaz.

Aleksandra Scepanovic, direktorica Ideal Properties Grupe, potvrdila je čestu promjenu osoblja. Vratar koji još uvijek radi tamo rekao je nadzorniku u obližnjoj zgradi da je mjesto ukleto.

"Rekao je da je obavljao rutinske šetnje u podrumu i stražnjem dijelu zgrade, a svaki put kada bi otišao tamo čuo je korake koji su odjekivali oko njega. Imao je osjećaj da ga neko prati", ispričao je muškarac.