Zanimljivosti
12

Ludost ili hrabrost: Petomjesečnu bebu uveo u arenu za borbu s bikovima

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Francisco Fran Rivera Ordóñez, čuveni toreador iz Španije, dobio je brojne kritike javnosti nakon što je na društvenoj mreži objavio fotografiju petomjesečne kćerke koju drži u naručju dok u isto vrijeme "provocira" bika unutar arene.

"Cramen je imala svoj debi. Ovo je peta generacija toreadora iz naše porodice", napisao je Ordóñez na svom Instagram profilu. On je objasnio da je istu stvar uradio njegov deda, pa zatim njegov otac i sada on sa svojom drugom kćerkom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Komentari koje je dobio od korisnika Instagrama su puni kritike za Ordóñeza, jer je svoju kćerku izložio opasnosti. Neki su čak pisali da će ga kćerka kada odraste pitati; "Tata, da li si ti bio kreten kada si to uradio".

Ordóñez je nedavno bio teško povrijeđen kada je nastradao upravo u areni, jer ga je bik povrijedio u predjelu abdomena. Od toga se dugo oporavljao, a čak nije prisustvovao ni rođenju kćerke Carmen.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Njegov otac Francisco Rivera Pérez, poznatiji kao Paquirri, nastradao je kada ga je 1984. godine povrijedio bik u areni.