Sjećate li ovog snimka?
12

Lokacija legendarnog videa "ghost car" pronađena nakon 150 dana istraživanja

L. R.
Ovaj video uplašio je mnoge generacije (Foto: Screenshot)
Ovaj video uplašio je mnoge generacije (Foto: Screenshot)
Video koji je uplašio mnoge generacije prije skoro dvije decenije, vratio se u središte pažnje ove sedmice, jer su neki odlučni korisnici Google mapa uspjeli pronaći lokaciju na kojoj je video snimljen.

Ova podvala bila je jedna od popularnijih snimaka ranih dana YouTubea. Video u početku prikazuje automobil koji se vozi seoskom stazom. Samo nekoliko sekundi nakon toga automobil nestaje iza stabla. U tom trenutku mnogi su se zapitali gdje nestaje automobil, a onda ih uplaši strašilo.

Prizor figure nalik na zombija koja je neočekivano iskočila ispred kamere bez sumnje je natjerao milione ljudi da skoče sa svojih mjesta, vrište i grde osobu koja im je pokazala video.

Godinama nakon što je video prvi put stigao na internet, jedan korisnik Twittera, koji sebe opisuje kao "igrača Google mapa", podijelio je scenu iz videa i uporedio je sa snimkom zaslona snimljenom s Google mapa.

Slike pokazuju istu vijugavu cestu, iako je ovaj put okolni krajolik deprimirajuće smeđe boje i dokaz klimatskih promjena. Prema koordinatama koje je otkrio korisnik Twittera, cesta se nalazi u Kaliforniji.

Nakon što su ovo otkriće podijelili sa svijetom, korisnici interneta pohvalili su tog korisnika za trud pa su se neki zapitali kako ovog korisnika Google mapa još uvijek nisu zaposlili u CIA ili FBI. Ovaj video još uvijek možete pogledati ovdje.

Vezani članci