Obaranje svjetskog rekorda
0

Ljubitelj Simpsonovih gledat će 451 epizodu bez spavanja

Sarajevo-x.com
Glyn Stott, fan crtanog serijala Simpsons, pokušat će oboriti svjetski rekord tako što će pregledati 451 epizodu zaredom.

Stott namjerava provesti više od 150 sati bez zna gledajući sve epizode ikad snimljene i tako proslaviti 20. rođendan njegove omiljene TV serije.

Ako ostane budan i pregleda sve epizode emitovane u Velikoj Britaniji od januara 1990. godine, 34-godišnjak će ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Šestodnevni poduhvat će nadgledati zvaničnici kako bi bili sigurni da ne zaspi.

"Veliki sam ljubitelj serije i pregledao sam sve epizode, ali njihovo gledanje bez prestanka skoro sedam dana zaredom biće pravi test izdržljivosti. Sudije se moraju uvjeriti da su moji oči fiksirane na ekranu. Moram biti koncentrisan sve vrijeme", rekao je Stott.

On je uvjeren da će mu njegova očaranost karakterima iz serije, Homerom, Marge, Bartom, Lisaom i Maggie pomoći da sruši rekord.

Prema pravilima, Stott će imati 20-minutnu pauzu nakon svake tri epizode. Kada bude jeo, neće smjeti gledati u tanjir, već će njegov pogled morati biti usmjeren prema TV ekranu. Moći će koristiti sobno biciklo kako bi održavao cirkulaciju, ali ni tada neće smjeti skidati pogled sa serije.

Televizijska mreža Fox, koja producira seriju, pomoći će mu u obaranju rekorda tako što će poslati DVD izdanje svake epizode.

"Skoro sedam dana bez sna. Homer bi bio ponosan na njega", rekao je glasnogovornik Fox-a, prenosi Daily Telegraph.