Sarajevo
63

Ljetni pljusak "okupao" festivalski trg i iznenadio goste, organizatori ih dočekali s kišobranima

L. R.
Ljetnji pljusak na festivalskom trgu (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ljetni pljusak iznenadio je prisutne na festivalskom trgu tokom održavanja ceremonije crvenog tepiha u petoj noći Sarajevo Film Festivala (SFF).
Naime, pljusak je podjednako iznenadio goste crvenog tepiha, ali i turiste i građane koji su šetali u blizini. No, iz organizacije festivala ubrzo su pronašli rješenje i svoje goste dočekali s kišobranima.

Brojne ekipe filmova odlučile su posjetiti današnji crveni tepih ispred Narodnog pozorišta, budući da sutra neće imati priliku to učiniti jer je proglašen Dan žalosti, gdje će isključivo baviti ključnim aktivnostima.

Večeras na crvenom tepihu očekuje se ekipa filma "Kos, kos, kupina" rediteljice Elene Naveriani kojI će imati svoju regionalnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Nakon ove projekcije, očekuje se još regionalna premijera filma "Čuvari formule" u 21:30 sati, gdje se očekuje dolazak ekipe filma zajedno s producentima filma Draganom Bjelogrlićem i Draganom Šolakom.

Bjelogrlić i ekipa filma "Čuvari formule" dobili su nagradu za najbolji film u selekciji Piazza Grande, baš kao i nagradu Zeleni leopard, koja se dodeljuje filmu koji najbolje održava ekološku temu.