Velika Britanija
0

Lisice stoje na zadnjim šapama moleći za hranu

Sarajevo-x.com
Penzionisani liječnik Richard Lavelle iz grada Derby u Velikoj Britaniji svoje slobodno vrijeme prekraćuje neobičnim hobijem. Lisice koje dolaze na njegovo imanje ovaj liječnik trenira da stoje na dvije noge, te šapama mole za hranu, objavio je Daily Mail.

Još prije pet godina kada su lisice počele 'posjećivati' Lavelleovo imanje, on ih je svakodnevno hranio, a danas čak sedam njih svakodnevno dolazi kako bi dobile svoj obrok.

Na komandu lisice se propnu na zadnje šape i čekaju komade mesa koje im liječnik daje.

"Prije nekoliko godina pronašao sam u blizini susjedove bašte jazbinu u kojoj je lisica okotila mladunčad i svakodnevno sam ih hranio. Nakon smrti majke mladunčad je nastavila dolaziti na moje imanje kako bih im dao hranu. I već sada hranim drugu generaciju lisica koje sam uspješno istrenirao", kazao je Lavelle.

Nick Brown iz Udruge za zaštitu divljih životinja u gradu Derby kazao je da nikada nije čuo da se lisice treniraju niti da je moguće njih obučiti kako bi stajale na šapama moleći za hranu, no to se ipak desilo.

"Čudno je da lisice prilaze tako blizu čovjeku, no to je zasigurno Lavelleova zasluga koji ih je toliko dugo vremena strpljivo hranio, pa su se one na neki način navikle", istakao je Brown, upozorivši da bi lisice mogle postati 'ovisne' o liječniku, te samim tim neće se same moći snalaziti za hranu u divljini.

Susjedi liječnika Richarda su kako kažu sretni zbog činjenice da ih on hrani jer je to spriječilo upade lisica u njihove bašte.