|

FOTO+VIDEO
/
Leteći redovnik prkosi gravitaciji

Leteći redovnik prkosi gravitaciji
0
S
Sarajevo-x.com
23.3.2012. u 16:03
16
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Budistički svećenik je fotografisan kako lebdi iznad fontane u Parizu.
Ukoliko se bolje pogleda, moguće je vidjeti kako svećenik izvodi svoje tačke. Kineski iluzionist Li Wei koristi svoj umjetnički performans i vještine fotografisanja kako bi napravio neobične fotografije.

Priložene fotografije su nastale prošle sedmice u Parizu u Francuskoj. Li je visio sa krana na vrtoglavoj visini obučen kao svećenik. Na drugim fotografijama izgleda kao da nosi samo donji veš.

"Prva reakcija je začuđenost. Mnogi se pitaju kako izvodim svoje tačke. Nekada se nađem u velikoj opasnosti. Kada visim na čeličnim žicama, ljudi su pomalo zabrinuti za mene, no, ja sam dobro.

Li je fotografisan širom svijeta u položajima koji se protive sili gravitacije, a njegovi radovi dostižu cijenu veću od 6.000 eura. Tridesetsedmogodišnji Li kaže da postoji dublje značenje njegovog umijeća, nego što je puka iznenađenost.

"Moj rad i umjetničko iskustvo karakteriše specifičnost i posebnost. Moj umjetnički jezik izražavanja je univerzalan i bavi se političkim i društvenim temama koristeći simbole razumljive svima u svim dijelovima svijeta. Fasciniran sam nestabilnim i opasnim stranama umjetnosti i nadam se da će moj rad pokazati te aspekte", rekao je kaskader rođen u Pekingu.

Li je priznao da se često nađe u opasnim situacijama zbog prirode njegovog posla.

Ranije je fotografisan dok pada s nebodera, leti nebom i skače kroz prozore.

Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...