|

Lego donosi Batmobile od 3.306 kockica povodom 30. godišnjice prvog "Batmana"

Lego donosi Batmobile od 3.306 kockica povodom 30. godišnjice prvog "Batmana"
4
Dž. L.
12.11.2019. u 08:56
2
komentara
4

dijeljenja
Lego donosi Batmobile od 3.306 kockica povodom 30. godišnjice prvog "Batmana" Foto: Lego
Kako bi proslavio 30. godišnjicu legendarnog superherojskog filma o Batmanu, koji nam je 1989. donio Tim Burton, Lego će uskoro predstaviti nevjerovatnu igračku Batmobile s 3.306 dijelova ili kockica.
Lego Batmobil će biti nešto duži od 60 centimetara s replikama dijelova vozila koji su kreirani do zadivljujućih detalja. Superherojsko vozilo sadrži klizna vrata, dva skrivena mitraljeza, ukrasne hvataljke s kukicama na svakoj strani vozila te obruče točkova s logotipom Bat.

U kompletu s Lego Batmobilom dolaze i tri mini figure i to Batman, Joker i Vicki Vale.

Foto: Lego Foto: Lego


Iz kompanije Lego dodaju da izgrađeno vozilo ponosni graditelji mogu pokazivati drugima na rotirajućem postolju.

Prilikom stvaranja Batmobila za film iz 1989. scenograf Anton Furst objasnio je da je vozilo nastalo iz čiste kreativnosti i igre.

Foto: Lego Foto: Lego


"Gledali smo komponente aviona, gledali smo ratne mašine, gledali smo svakakve stvari. Na kraju smo krenuli u čisti ekspresionizam uzevši Salt Flat Racers iz tridesetih i macho mašine Sting Ray iz pedesetih godina", kazao je Furst.

Lego replika Batmobila otkriva stil i žestinu originalnog automobila, što ga čini savršenim poklonom za ljubitelje Batmana. Lego 1989 Batmobile bit će dostupan za kupovinu putem web stranice Lego 29. novembra ove godine za 249,99 dolara ili nešto više od 440 KM.

Foto: Lego Foto: Lego


Podsjećamo, Lego je nedavno proslavio 25. rođendan "Prijatelja" uz kompletan Central Perk set kockica. Postavka od 1.079 kockica okupila je nekada omiljenih sedam likova i to Rossa, Rachel, Chandlera, Monicu, Joeyja, Phoebe i Gunthera.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...