|

Legendarni trkaći automobil iz 30-ih godina napravljen od Lego kockica

Legendarni trkaći automobil iz 30-ih godina napravljen od Lego kockica
5
Klix.ba
25.2.2019. u 22:52
9
komentara
5

dijeljenja
Legendarni trkaći automobil iz 30-ih godina napravljen od Lego kockica Foto: LEGO
Lego ideje su uvijek interesantne, posebno kada se radi o zanimljivim automobilima, ali izrada Auto Union Type C je jedna od najboljih kreacija s kojim se javnost susrela u posljednje vrijeme, prenosi Petrolicius.
Naime, nedavno je predstavljena replika Auto Union Type C trkaćeg automobila iz 1936. godine napravljena upravo od Lego kockica.

Ovaj model je karakterističan zbog svog, u to vrijeme, inovativnog V16 motora od 500 konjskih snaga. Također, ovo vozilo ima duple zadnje točkove za vuču u brdskim uvjetima budući da u to vrijeme nisu bile dostupne široke gume.

Lego model ovog automobila ima i do u detalje napravljenu kabinu za vozača, a poklopac motora se podiže kako bi se mogla vidjeti puna dimenzija prethodno spomenutog V16 motora. Smatra se da postoji samo jedan originalni tip C u stvarnoj veličini, kao i replika koja koristi kombinaciju tipova C i D, a koju je Audi naručio za sebe.

Iz kompanije Lego su saopćili da će krenuti u izradu kompletne serije ovih automobila ako njihova ideja naiđe na adekvatnu podršku javnosti.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...