Maskirani dvojac
287

Lažni Donald Trump i Kim Jong-un izbačeni s otvaranja Olimpijade u PyeongChangu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom gradu PyeongChangu bila je pravi spektakl, ali dvojica maskiranih zabavljača nisu imala priliku svjedočiti ovoj raskoši.

Imitatori maskirani u američkog predsjednika Donalda Trumpa te lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una, koji su se zajedno pojavili na svečanoj ceremoniji, izbačeni su s Olimpijskog stadiona u PyeongChangu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

"Dobro smo se zabavljaji. Željeli smo iznenaditi posjetitelje i donijeti mir svijetu, ali su nas izbacili zaštitari, što nikako nije fer. Zar ne želimo svi mir?", rekao je muškarac koji je bio maskiran u sjevernokorejskog lidera.

On je dodao kako su imali karte za otvorenje Olimpijade, ali su izbačeni nakon što su ih počeli proganjati brojni novinari.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

S druge strane, organizatori su kazali kako su dvojica muškaraca sjeli na mjesta koja su bila namijenjena za medije te da su zbog toga morali napustiti stadion.

Lažni Trump i Kim Jong-un fotografisani su na stadionu dok su se pozdravljali udarcem šakama. Njihova fotografija postala je viralna i nasmijala je milione korisnika društvenih mreža.