Prostitutkama treba privatnost
0

Kutije za seks uskoro i na ulicama Zuricha

Sarajevo-x.com
Kutija ze seks
Kutija ze seks
Vlasti u Švicarskoj se nisu mogle izboriti sa prostitucijom na ulicama, pa su odlučile upravo u tom stilu primijeniti staru izreku, doduše preformulisanu – ukoliko ih ne možeš pobijediti, sagradi im barakicu u kojoj će obavljati "svoje poslove".

Uskoro će na ulicama Zuricha osvanuti takozvane "kutije za seks", u kojim će prostutuke moći raditi svoj posao, a da ne uznemiruju komšije. Time će i one imati puno više privatnosti.

Ideja gradnje "kutija za seks" preuzeta je od njemačkih gradova kao što su Keln i Essen, a za postavljanje tih pregrada najprije se zalagao šef policije u Zurichu, Daniel Leupi.

Naime, on je predložio usvajanje ove ideje nakon što su počele pristizati brojne žalbe građana koji žive u četvrti crvenih svjetiljki.

"Oni sve to rade i to po danu. Muka nam je od gledanja", kazao je jedan od stanovnika četvrti.

Glasnogovornik policije u Zurichu, Reto Casanova, je također kazao kako smatra da će ideja "kutija za seks" biti veoma uspješna.

"Ne možemo se riješiti prostitucije, zato moramo naučiti kako da to kontrolišemo", istakao je Casanova, prenosi "Metro".

Postavljene kutije bit će dovoljno velike da u njih stane vozilo, tako da prostituitka i njen klijent imaju privatnost, a susjedi više neće biti prinuđeni da gledaju "ko šta radi".