Na eBayu
0

Kupila vjenčanicu za 2,5 funte

Sarajevo-x.com
Nešto više od 3 eura platila je Emma Dunn vjenčanicu na internetu, iako je prvobitno pronašla jednu koja joj se sviđala i koja je koštala skoro 2.000 eura.

Srećom po njen novčanik, odlučila se da nastavi pretraživati i naišla na ovu na eBay aukciji. Prihvatila je ponudu i nakon nekog vremena primila e-mail iz Kine kojim se potvrđuje da je satenska vjenčanica njena.

"Nije bilo drugih ponuda i pomislila sam kako nemam šta izgubiti ako ponudim 2,5 funte," priča ova 23-ogodišnjakinja, inače majka dvoje djece. "Zatim su mi se javili iz Šangaja i rekli da će napraviti ovu haljinu po mojim mjerama. Razmišljala sam ako haljina ne stigne za šest sedmica, opet ću imati dovoljno vremena na naručim drugu."

Nakon pet sedmica postala je nervozna jer haljine još nije bilo.

"Pomislila sam da nisam nešto zeznula na kompjuteru," kaže Emma. "Poslala sam upit da vidim šta se dešava i dobila izvinjenje što haljina još nije stigla jer je u Kini trajala proslava Nove godine. Rekli su mi da je haljina na putu do mog doma i poželjeli mi sreću na vjenčanju."

Sedmicu kasnije, vjenčanica je stigla i Emma je bila više nego oduševljena. Platila je 20 eura poštarine i bila spremna za ovaj važni dan, piše Telegraph.

Priznaje da joj ljudi nisu vjerovali da je vjenčanicu uspjela kupiti za tako malo para, a njen muž ima zanimljiv prijedlog.

"Paul kaže da bih je trebala ponovo postaviti na aukciju na internetu jer bismo tako sigurno dobro zaradili, ali ja se još nisam odlučila," priča novopečena mlada. "Moja prijateljica se udaje u decembru, pa ću je možda njoj posuditi."