Velika Britanija
0

Kuću pretvorili u zoološki vrt

Sarajevo-x.com
Jedan britanski par pretvorio je vlastitu kuću u zoološki vrt godinama skupljajući različite egzotične životinje koje su ljudi odbacili ili ih ne žele u svojoj blizini, piše Telegraph.

Mark Amey (47) zoolog i njegova partnerica Siouxie Gillet (34) zadnjih devet godina su proveli skupljajući egzotične i domaće životinje, a trenutno imaju više od sto životinja u vrtu, bazenima i samoj kući.

Majmuni, iguane, tarantule, sove, škorpioni, zmije otrovnice, tropske ribe i rakovi, te domaće svinje neki su od stanovnika ovog nesvakidašnjeg zoo vrta.

Posebna prostorija u kući namijenjena je zmijama otrovnicama i škorpionima, jer kako par kaže, sigurnost im je na prvom mjestu.

'Za neke otrovne zmije koje posjedujemo, potrebne su posebne dozvole i godišnja inspekcija, i mi naravno o tome uredno brinemo. Također, u kući i vrtu postoje sigurnosne kamere i alarmi', kaže Amey.

Ljubimac ovog neobičnog para je svakako 'Kid Croc', mladunče krokodila koje ima vlastiti bazen i posebno mjesto u kući.

'Oboje imamo bezbroj ožiljaka i ugriza od životinja, ali to je normalno u ovom poslu. Mene je nedavno ugrizao piton dok sam pokušala nahraniti, a Marka su otrovnice ugrizle već tri puta. Od jednog od tih ugriza i danas ima oštećenje nerava u ramenu', dodala je Gilletova.