Izložba u Miamiju
0

Kućice koje će omogućiti vašem psu da bude sretan

Klix.ba
U Miamiju u Sjedinjenim Američkim Državama je održana izložba zanimljivih kućica za pse.

Beagle kućica holandske firme MVRDV ima dvostruku namjenu. Osmišljena je kao sklonište i igralište. Zaobljeni pod stimulira psa na igru.

Japanski arhitekt Kazuyo Sejima kaže da je krzno pasmine bichon frise ekstremno bijelo, mekano i paperjasto. Njegov dizajn kućice podsjeća na krzno ove pasmine.

Chihuahua oblak, kompanije RUR Architecture PC, je osmišljen kao druga koža i slijedi psa kud god da se kreće. Za dizajn je pričvšćen i povodac.

Wanmock je kućica osmišljena prvenstveno za jack russell terijere, koji su najsretniji kada se nalaze u blizini odjeće svog vlasnika. Kompanija Torafu Architects je napravila okvir preko kojeg se može navući neki odjevni predmet vlasnika.

Kako tvrdi arhitekt Kengo Kuma, kineski pug će se dobro osjećati ispod "Pug planine", kućice koju je on dizajnirao. Ovi psi su pametni i iskoristit će svaki dio ove kućice za igru.

Arhitekt Sou Fujimoto je dizajnirao savršenu kućicu za bostonske terijere. Centralni dio kućice je namijenjen za psa, dok su ostali dijelovi osmišljeni kao police za igračke.

Kenya Hara je dizajnirao D-tunel za pudlice. Kada se pudlica popne uz stepenice, dođe u visinu lica svog vlasnika.

Jazavičari imaju kratke noge i teško se penju na krevet ili stolicu. Firma Atelier Bow-Wow je osmislila ove strukture koje se mogu redati jedna na drugu kako bi pas sa lakoćom mogao doći do svog vlasnika.

Neki ljudi vjeruju da se psi ne prepoznaju u ogledalu. Paramount, koji je dizajnirao Konstantin Grcic, omogućava pudlicama da dokažu upravo suprotno.

Hiroshi Naito je dizajnirao kućicu sa aluminijskim cijevima, u koje se može ubaciti led, kako bi se psima pasmine špic omogućilo da lakše trpe ljetne vrućine.

Kućica nazvana "Špicasto T" je osmišljena za japanske terijere. Kada se pas odmara, u potpunosti je skriven.

Za pasminu shiba je osmišljena posebna mobilna kućica. Dizajnirana je za stare pse koji imaju poteškoće u kretanju.

Za papillone je napravljena jednostavna nastamba među čijim zidovima se mogu postaviti razne prepreke za ove pse.