{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuća s kupatilom i kuhinjom na drvetu visokom 15 metara

S
20.12.2010. u 21:43
0
9
Kuća s kupatilom i kuhinjom na drvetu visokom 15 metara
0
Kuća s kupatilom i kuhinjom na drvetu visokom 15 metara
Kineski farmer je sagradio potpuno opremljenu kuću sa kupatilom i kuhinjom na drvetu visokom petnaest metara.
Xiong Yuhu (63) iz sela Xingping u provinciji Hunan je rekao da je inspiraciju za gradnju kuće na drvetu ponašao u stadionu "Ptičije gnijezdo" koji se nalazi u Pekingu.

"Stadion 'Ptičije gnijezdo' izgleda kao pravo ptičije gnijezdo na tlu. Dobio sam ideju da napravim svoje gnijezdo na drvetu", rekao je Yuhu. Farmer je kuću napravio na drvetu čičmak, a sa tlom je povezao dugim drvenim stepenicama. Dosad je potrošio 3.500 eura.

Kupatilo je opremljeno WC-školjkom i tušem. Vodu obezbjeđuje rezervoar koji se nalazi na krovu kuće. Yuhu je uspio naći mjesta i za kuhinju, spavaću sobu i dnevni boravak u kojem se nalazi televizor, piše "China Daily".

On je rekao da je njegova kuća sigurna i da može primiti do osamnaest odraslih ljudi. Njegova žena Wang Su'an ne želi ući u kuću na drvetu jer se boji visine.

"Obično se popne u kuću na drvetu nakon doručka, nekada prije, a ponekad ne silazi sve do večere. Većinu dana provodi gore. Nekada moram vikati u ponoć kako bi sišao", rekla je Su'an.

Yuhu je rekao da njegova kuća još uvijek nije završena. On planira napraviti terasu i mjesto gdje će saditi povrće, a potrebni su mu i neki ukrasi u unutrašnjosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: