Zvonio mu u stomaku
1

Krokodil u ukrajinskom akvarijumu progutao mobitel

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Uposlenici akvarijuma u Ukrajini zabrinuti su za jednog od svojih krokodila koji je progutao mobilni telefon, nakon što je jednoj posjetiteljki ispao u vodu.

Ova 14-godišnja ženka afričkog krokodila, nazvana Gena, od prošlog mjeseca, kada se dogodila nesreća u Dnipropetrovsku, odbija da bilo šta pojede, piše BBC.

Sve dok telefon nije počeo zvoniti radnici u akvarijumu nisu vjerovali ženi koja je prijavila da joj je mobitel upao u vodu i da ga je krokodil progutao.

Posjetiteljka Rimma Golovko je ispričala kako se protegnula da fotografiše otvorena usta krokodila, kad joj je telefon slučajno ispao.

"Trebao je to biti dramatičan snimak, ali nije uspio", kazala je.

Uposlenici akvarijuma su primijetili da, osim što odbija hranu, Gema se kreće manje nego ranije i manje pliva. Ni zdjelicu punu laksativa koju su joj postavili nije ni pogledala.

Veterinar Oleksandr Shushlenko izjavio je kako će sljedeće sedmice krokodil biti prebačen u kliniku radi rendgenskog snimanja i moguće operacije. Ipak, operacija će biti posljednja opcija, s obzirom da je veoma opasna i za životinju i za veterinare.

Golovko je poručila da želi nazad svoju SIM karticu, jer na njoj ima mnogo fotografija i kontakata.