Bizarne navike
32

Kraljica Elizabeta uvijek kasni na večeru, princeza Diana prinčeve vodila u McDonalds

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Darren McGrady, bivši privatni kuhar kraljice Elizabete, otkrio je šta članovi kraljevske porodice vole jesti.

Obroci za sve planirani su tako da bi jednom sedmično prijedlog menija poslali kraljici, a onda bi ona to odobrila ili napravila neke izmjene. Velika je ljubiteljica tamne čokolade, a s obzirom na to da ne podnosi miris bijelog luka zabranila je njegovu upotrebu u palači. Osim toga, kraljica Elizabeta je nadzirala pripremu hrane za velike događaje, a na meniju je najviše voljela vidjeti hranu koju su uzgajali na imanju.

Kraljica Elizabeta rijetko jede u restoranima, a zanimljivo je da je uvijek kasnila na večeru.

"Ako je večera trebala biti u 20 sati, svim drugim članovima kraljevske porodice rekli bismo da je večera u 20:15, jer je kraljica Elizabeta uvijek kasnila", rekao je McGrady.

Za vrijeme večere svi su morali biti formalno obučeni, a svi su morali završiti večeru u trenutku kada kraljica Elizabeta prestane jesti.

Princ Philip volio je roštilj i ponekad je mijenjao svoje jelo s jelom posluge, a prinčevi William i Harry najviše su voljeli brzu hranu. Princeza Diana je često otkazivala ručak u palači i vodila prinčeve u McDonald's.

S druge strane, princeza Diana bila je na strogom režimu ishrane i nije jela crveno meso. McGrady je objasnio da u tom periodu niko nije znao da Diana ima bulimiju.

"Tek kada se suočila sa svojim problemom počela se zdravo hraniti. Voljela je jela poput punjenih praprika, patlidžana i ribu", rekao je Mcgrady.

McGrady je u Buckinghamskoj palači radio 11 godina prije nego što je otišao kuhati za princezu Dianu, a danas radi ketering.