{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kralj Swazilanda želi da za rođendan dobije krave

Klix.ba
3.4.2012. u 19:39
7
12
Kralj Swazilanda želi da za rođendan dobije krave
7
Kralj Swazilanda želi da za rođendan dobije krave
Mswati III
Kralj Swazilanda Mswati III, posljednji aspolutni monarh u Africi, koji ima 13 supruga, je zahtijevao da mu za rođendan poklanjaju samo krave. Domaćini regije Shiselwen su dobili čast da budu domaćini proslave kraljevog rođendana.
"Poglavice regije Shiselweni su, kao domaćini proslave, dobili zadatak da osiguraju stoku koju ćemo žrtvovati u čast kraljevog 44. rođendana. Poglavice su svjesne časti i odgovornosti organizacije ovog događaja", rekao je princ Gcokoma, prenosi portal Orange.

Princ Gcokoma je rekao da Vlada nema namjeru platiti događaj, jer u budžetu Kraljevine nema dovoljno sredstava, ali su obećali oko pola miliona eura kao doprinos organizatorima da naprave veliko slavlje za kralja.

Magazin Forbes je imenovao Mswatija kao jednog od 15 najbogatijih monarha na svijetu sa ličnim bogatstvom od 100 miliona dolara. Mswati ima 13 supruga i svaka živi u svojoj palati.

Inače, Swaziland je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, u kojoj 60 posto ljudi živi sa manje od dva dolara dnevno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: