{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kostimi koji propuštaju sunčeve zrake

S
29.5.2009. u 23:10
0
0
Kostimi koji propuštaju sunčeve zrake
0
Kostimi koji propuštaju sunčeve zrake
Linije od kupaćeg kostima koje se pojavljuju na tijelu nakon sunčanja mnogim su ženama, a i muškarcima, veoma odbojne, no ukoliko niste nudista, moraćete se suočiti s neugodnim prelazima na koži koje ostavlja rub kupaćeg kostima.
Da bi prilikom sunčanja cijelo vaše tijelo ravnomjerno potamnilo pobrinula se kompanija Tan Through koja je proizvela kupaće kostime koji propuštaju 80 posto sunčevih zraka, piše Daily Mail.

Iako se ljudskom oku ne čini da je tkanina prozirna, ona ipak sadrži na hiljade minijaturnih šupljina koje propuštaju sunčeve zrake, te tijelo na suncu može ravnomjerno tamniti. Gledana prema suncu tkanina jeste prozirna, no to je vješto kamuflirano tigrastim i raznobojnim uzorcima.

Za ovu inovaciju zaslužan je 58-godišnji John Walker čija se kompanija već 35 godina bavi proizvodnjom kupaćih kostima.

'Jednom sam pored prozora imao nekoliko komada mrežaste tkanine i sunce je prolazeći kroz tkaninu pravilo neobične figure na podu. Odjednom sam shvatio da bi to bila odlična ideja za kupaći kostim koji propušta sunčeve zrake i ne ostavlja linije na koži koje mnogi mrze', otkriva Walker.

Teže je bilo pronaći uzorke koji će pružiti optičku iluziju da materijal kostima nije proziran, a jedino upozorenje koje je Walker naveo jeste da kostimi sadrže gumeni dio na pojasu i vezicama koje ipak ne propuštaju sunce, te se trebaju pomjerati prilikom sunčanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: