Zanimljivosti
2

Konobarica ostala šokirana kad je vidjela iznos napojnice

Klix.ba
CeCe Bruce, konobarica u restoranu Steak 'n Shake u američkom gradu Indianapolisu, dobila je nevjerovatno visoku napojnicu za račun od šest dolara.

CeCe je studentica na Univerzitetu Martin u navedenom američkom gradu, koja već godinama radi kao konobarica. Iako je u prošlosti dobijala visoke napojnice, ovu će sedmicu pamtiti do kraja života. Naime, njoj je redovna gošća Jo za račun od 5,97 dolara ostavila 446 dolara bakšiša.

"Kada sam vidjela, nisam mogla vjerovati. Rekla sam joj da ne želim uzeti toliki novac, ali je ona insistirala", kaže Bruce. Njen šef Greer Gooley kaže da je CeCe zaslužila svaki cent bakšiša koji je dobila.

"Na posao dolazi ranije, a odlazi kasnije. Kad god nam zatreba tu je, tako da zaslužuje više nego iko", kazao je Gooley za lokalnu televiziju.

Zahvaljujući visokoj napojnici, Bruce će platiti neke zaostale račune. Prošle godine, konobar iz Houstona Greg Rubar dobio je nevjerovatnih 5.000 dolara bakišiša nakon što su redovni gosti shvatili da ovom dugogodišnjem konobaru treba automobil kako bi dolazio na posao.