{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu

A
23.7.2014. u 19:38
13
15
Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu
13
Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu
Iz raznih zemalja svijeta u glavni grad Danske Kopenhagen doputovalo je mnoštvo Djeda mrazeva. U tom gradu se održava Kongres Djeda mrazeva na kojem se raspravlja o budućim aktivnostima tokom novogodišnjih praznika.
Nakon trodnevnog Kongresa na kojem su učesnici razmijenili ideje i mišljenja, u centralnom parku Bakken, okupljeni Djeda mrazevi su učestvovali na paradi u pratnji muzičke izvedbe poznatih muzičara Kelda i Hilde.

U centralnom parku Bakken u Kopenhagenu na paradi se okupilo oko 150 Djeda mrazeva iz mnogih zemalja, uključujući Japan, Kanadu, SAD, Hong Kong, Englesku, Njemačku, Holandiju, Francusku, Španiju, Švedsku, Norvešku i Dansku.

Tom prilikom, Djeda mrazevi su dijelili poklone okupljenoj djeci i građanima koji su posmatrali paradu.

Djeda Mraz Ib Ketler, koji je prisustvovao ovoj jedinstvenoj paradi, podsjetio je da se parada u Bakkenu održava od 1957. godine.

Istakao je da su učesnici na Kongresu razgovarali o tome da se Božić obilježava 24. decembra svake godine, o odjeći Djeda mrazeva koja je crveno-bijele boje, koju su 1930-tih godina osmislili čelnici Coca-Cole, kao i o vanjskom izgledu i bradi Djeda mrazeva.

Građani i turisti su iskoristili ovu jedinstvenu priliku i fotografisali se sa Djeda mrazevima.

Okupljeni Djeda mrazevi su se povremeno rashlađivali sladoledom, što je izazvalo smijeh među okupljenom masom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: