{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu

A
23.7.2014. u 19:38
13
15
Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu
13
Kongres Djeda mrazeva u Kopenhagenu
Iz raznih zemalja svijeta u glavni grad Danske Kopenhagen doputovalo je mnoštvo Djeda mrazeva. U tom gradu se održava Kongres Djeda mrazeva na kojem se raspravlja o budućim aktivnostima tokom novogodišnjih praznika.
Nakon trodnevnog Kongresa na kojem su učesnici razmijenili ideje i mišljenja, u centralnom parku Bakken, okupljeni Djeda mrazevi su učestvovali na paradi u pratnji muzičke izvedbe poznatih muzičara Kelda i Hilde.

U centralnom parku Bakken u Kopenhagenu na paradi se okupilo oko 150 Djeda mrazeva iz mnogih zemalja, uključujući Japan, Kanadu, SAD, Hong Kong, Englesku, Njemačku, Holandiju, Francusku, Španiju, Švedsku, Norvešku i Dansku.

Tom prilikom, Djeda mrazevi su dijelili poklone okupljenoj djeci i građanima koji su posmatrali paradu.

Djeda Mraz Ib Ketler, koji je prisustvovao ovoj jedinstvenoj paradi, podsjetio je da se parada u Bakkenu održava od 1957. godine.

Istakao je da su učesnici na Kongresu razgovarali o tome da se Božić obilježava 24. decembra svake godine, o odjeći Djeda mrazeva koja je crveno-bijele boje, koju su 1930-tih godina osmislili čelnici Coca-Cole, kao i o vanjskom izgledu i bradi Djeda mrazeva.

Građani i turisti su iskoristili ovu jedinstvenu priliku i fotografisali se sa Djeda mrazevima.

Okupljeni Djeda mrazevi su se povremeno rashlađivali sladoledom, što je izazvalo smijeh među okupljenom masom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: