Žele mu kupiti brod
208

Kompanija Heinz traži čovjeka koji je preživio 24 dana na brodu jedući njihov kečap

L. R.
Elvis Francois (Foto: Twitter)
Elvis Francois (Foto: Twitter)
Kompanija Heinz u potrazi je za čovjekom koji je preživio 24 dana na brodu jedući njihov kečap kako bi mu kupili novi brod.
Mornar Elvis Francois koji je u januaru pronađen nakon 24 dana provedenog na moru, a koji je preživio zahvaljujući popularnom Heinz kečapu, mogao bi dobiti novi, najsavremeniji brod.

Kompanija je 14. februara objavila poziv na društvenim mrežama, u nadi da će ući u trag nedostižnom mornaru iz Dominike. Prema Heinzovim društvenim medijima, već su se obratili vladi Dominike, otočne države odakle je Francois, kao i kolumbijskoj mornarici koja ga je spasila sjeverozapadno od kolumbijskog Puerto Bolívara.

"Tražimo sve vjerodostojne tragove za kontakt s Elvisom kako bismo mogli pomoći u pokrivanju novog broda opremljenog potpunom navigacijskom tehnologijom kako bismo izbjegli još jednu katastrofu u budućnosti", objavili su iz kompanije.

Inače, Francois popravljao je svoj brod u blizini nizozemskog dijela otoka Saint Martin u decembru. Rekao je kolumbijskim vlastima da mu nedostaje navigacijsko znanje da se vrati na obalu. Preživio je uz bocu kečapa, bijeli luk u prahu i temeljac u kockama koje je miješao s vodom. Spašen je nakon što je avion uočio njegovu jedrilicu s natpisom "pomoć" ugraviranim na trupu.