Tolerancija
0

Komičar Kumail Nanjiani savjetuje diplomantima: Seksajte se s imigrantima

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Komičar pakistanskog porijekla je na dodjeli diploma na Grinell koledžu pred 400 studenata pričao o bigotizmu, odrastanju i životu bez straha i neuspjeha. Imigranti se u posljednje vrijeme u Americi osjećaju napeto i nesigurno, ali Kumail Nanjiani ima plan kako da malo opusti tu atmosferu.

"Seksajte se s imigrantom", rekao je Nanjiani studentima koji su upravo stekli zvanje bachelora slobodnih umjetnosti na Grinell koledžu u Iowi.

Nanjiani je 2001. godine diplomirao slobodne umjetnosti, a Grinell koledž ga je pozvao da održi pozdravni govor generaciji diplomanata 2017. godine. Tokom ceremonije, škola ga je nagradila titulom počasnog doktora humanog slova.

Glumac američke humorističke serije Silicon Valley je pričao o svom iskustvu kada se preselio iz Pakistana u Iowu da bi se školovao.

Mlađoj generaciji dao je savjet kako da se nose s netolerancijom: "Ne možemo očekivati od drugih da razumiju naše stavove ako mi ne razumijemo njihove. Neprijatno je, nelagodno, razjarujuće i vrijeđa vaš mozak, ali s tom boli dolazi razvoj i prava promjena".

"Biti riba izvađena iz vode je teško, ali na taj način se razvijate", zaključio je.