Kreativno i strastveno
7

Kolumbijska umjetnica pravi zadivljujuće skulpture ptica od papira

Dž. P.
Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Kolumbijska umjetnica Diana Beltrán Herrera strastveno se bavi izučavanjem ptica još od djetinjstva. Međutim, prije otprilike sedam godina ta je strast prerasla u izrađivanje čudesnih skulptura od papira.

Sada se njena kolekcija papirnih ptica sastoji od više od 100 skulptura, piše Boredpanda.com. Njene nevjerojatno detaljne skulpture u potpunosti su napravljenje od izrezanog papira. Umjetnica pažljivo spaja male komade obojenog papira od čega nastaju čudesne 3D skulpture ptica.

Transformiše papir na nevjerovatne načine/Bored Panda
Transformiše papir na nevjerovatne načine/Bored Panda

Radi se o raznim vrstama ptica koje se mogu naći širom svijeta, od egzotičnih hummingbirpsa do vrapca. Na taj način umjetnica pokazuje nevjerojatnu bioraznolikost i bogatstvo planete.

Za jednu skulpturu potrebno joj je sedam dana do mjesec/Bored Panda
Za jednu skulpturu potrebno joj je sedam dana do mjesec/Bored Panda

"Počela sam izrađivati skulpture od papira koje su nekako počele nalikovati životinjama i jedan od najboljih rezultata koje sam imala je stvaranje ptica. Nekada sam živjela u Helsinkiju i tamo sam se povezala s prirodom, posebno s pticama. Kad sam počela raditi s papirom, otkrila sam da je to izvrstan materijal. Za mene papir ima veliki potencijal i može se pretvoriti u gotovo sve. Posljednjih sedam godina radim s papirom i moj rad često 'skače' u različite kategorije koje se sve odnose na prirodu: to bi mogle biti skulpture životinja, voća, Osjećam se nadahnuto umjetnošću, dizajnom i prirodom ", kaže umjetnica o svojim radovima.

Za izrađivanje skulpture potrebno joj je sedam dana do mjesec, ovisno o veličini i detaljima.