Narodno veselje
600

Kolo, muzika, piće i meza privukli stotine posjetitelja teferiča i koride u Bojniku kod Sarajeva

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
Stotine posjetitelja i zaljubljenika u narodna veselja danas je bilo u Bojniku kod Sarajeva gdje se održavao teferič i korida.

Teferič je bio glavna razonoda u prošlosti, a nemali broj ljudi ovakav vid zabave privlači i danas. Narodno veselje uz borbu bikova, muziku, kolo, hranu i piće razonoda je koju nepropuštaju mnogi Bosanci i Hercegovci. Tako je bilo i danas u naselju Bojnik gdje je zabilježena velika posjećenost.

Narodno veselje uz Satelite, Mirsadu i jarane te druge muzičare počelo je od ranog jutra, a nastup specijalnog gosta Asima Bajrića počeo je u 15 sati. Dok je borba bikova odnosno korida počela nešto kasnije.

Kolo i muzika uz piće i mezu pod šatorima te brojni drugi sadržaji i ove godine su glavna razonoda za posjetioce, a prodavačima hrane i pića izvor dobre zarade.

Dok se stariji opuštaju uz muziku, kolo, hranu i piće, organizatori su mislili i na najmlađe za koje su osigurali ringišpil, kao i štandove na kojima mogu kupiti igračke i balone.

Iako su narodna veselja u prošlosti bila besplatna, da bi se zabavili i opustili na "sarajevskom teferiču" posjetitelji su morali platiti ulaznicu koja košta 15 KM.