Bizarno istraživanje
0

Koliko cool je bio Hitler?

Sarajevo-x.com
Bizarno istraživanje provedeno je među osobljem klinike u West Midlandsu u Velikoj Britaniji, gdje je potrošeno 11.600 eura na upitnik kojim se od osoblja, između ostalog, traži da ocijene koliko je 'cool' bio Hitler. Cilj projekta bilo je saznati šta čini dobrog šefa, piše Daily Mail.
Osoblje je ocjenjivalo koliko su cool različite vođe među kojima su Sir Richard Branson, Gordon Brown, Adolf Hitler, Fabio Cappello te njihov izvršni direktor Ian Cummings.

Istraživanje je dio dugogodišnjeg projekta koji se tiče menadžmenta, a koji se finansira novcem poreznih obveznika. U ambulanti u West Midlandsu ispitano je 3.300 radnika krajem prošlog mjeseca. Dobivene rezultate koji će zbirno biti objavljeni u aprilu iduće godine koristit će šefovi klinika diljem zemlje.

Osim što su ocjenjivali lidere, osoblje je pitano i da li bi činjenica da je gay, zabavan, ili tamnoput, napravilo od šefa cool osobu.

Neki od radnika su, međutim, istakli kako je bilo mnogo pametnije da je novac umjesto za ovakvo istraživanje utrošen za nabavku opreme, ili obuku kadrova. Isticali su kako im je u najmanju ruku potrebno izvinjenje zbog vrijeđanja njihove inteligencije.

S njima se složila i Fiona McEvoy iz udruženja poreznih obveznika rekavši da je novac uludo bačen.

"Može se pretpostaviti šta ljudi misle o Hitleru, a to nema nikakve veze sa klinikom. Cijelo ovo istraživanje je apsurd. Porezne obveznike ne zanima jesu li šefovi klinika cool, oni samo žele pristojnu uslugu", rekla je ona.

Organizatori istraživanja branili su se riječima da je projekt važan u prepoznavanju ključnih karakteristika dobrog vodstva, što bi trebalo biti od pomoći u boljoj organizaciji kliničkih službi u zemlji.

"Osoblje je pitano o različitim stilovima vođa, među kojima i o diktatorskom stilu. Slažemo se da smo možda mogli uzeti neki bolji primjer umjesto Hitlera", priznali su na kraju istraživači.