{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolektivno vjenčanje u Beogradu: 222 para izgovorilo sudbonosno "da"

A
18.5.2013. u 14:54
0
46
Kolektivno vjenčanje u Beogradu: 222 para izgovorilo sudbonosno "da"
0
U centru Beograda ispred Starog dvora grada održana je tradicionalna manifestacija kolektivnog vjenčanja "Svadba za maštanje”, a na jubilarnoj petnaestoj manifestaciji koju je organizovala Skupština Grada Beograda, ove godine je učestvovao rekordan broj parova, njih 222.
Na zajedničkom vjenčanju koje je prenosila i Radio-televizija Srbije (RTS) bili su mladenci iz svih krajeva Srbije, zemalja regiona, SAD-a, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika.

Manifestacija je počela velikim balom na Terazijma, a zatim su mladenci krenuli put Skupštine grada gdje je uz direktan televizijski prijenos izgovoreno sudbonosno “da”.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je čestitatjući vjenčanje kazao da se akcijom podrške porodici utjecalo "da se u poslednje dvije i po godine poveća broj rođenih beba u prijestolnici Srbije.

“U Beogradu se lani rodilo tačno 20.319 malih Beograđana, koliko je otprilike bilo i pretprošle godine, dok samo nekoliko godina prije toga taj broj nije premašivao 15.000. Ima sličnih ideja i u Srbiji, neki su u mogućnosti da prate prijestolnicu, neki ne. Sve to što radimo čini me veoma ponosnim”, rekao je Đilas.

Predsjednik organizacionog odbora Milan Krkobabić rekao je da ova manifestacija važan događaj za grad Beograd i da je ovo "najveća srpska svadba".

Među onima koji su sudbonosno "da" izgovoili danas u centru Beograda, kako je rekao Krkobabić, su oni koji su rođeni između 1943. i 1992. godine.

On je istakao i da će 36 “nevjesti” koje su u drugom stanju i svi mladenci koji dobiju bebe dobiti od grada na poklon i kolica za bebe.

Kolektivno vjenčanje je, kao i do sada bilo besplatno, tačnije parovi su bili oslobođeni plaćanja takse. Mlade su dobile vjenčanice, a mladoženje besplatno šišanje.

Za njih su osigurani vrijedni pokloni, mogućnost korištenja pedeset posto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičarske i fotografske usluge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: