Savršena lokacija
444

Ko ovdje ne bi volio učiti? Pogledajte u kakvom pogledu uživaju studenti fakulteta u Zadru

I. B.
Univerzitet u Zadru nalazi se na savršenoj lokaciji (Foto: Instagram/francuski.unizd)
Univerzitet u Zadru nalazi se na savršenoj lokaciji (Foto: Instagram/francuski.unizd)
Period od osnovne škole do fakulteta, uglavnom je onaj najljepši u životu svake osobe. No, kada treba "zagrijati stolicu", pojedincima nekad fali motivacije. To nije slučaj i sa Univerzitetom u Zadru, odakle se pruža toliko lijep pogled, da su se mnogi složili da nikada ne bi imali ovaj problem.

Naime, jedna studentica Filozofskog fakulteta u Zadru pokazala je pogled koji se pruža s prozora jednog kabineta u kojem se održavaju predavanja.

Na snimci koju je podijelila na TikToku, studentica je prvenstveno snimila dio stola na kojem se vidi radni pribor, udžbenik i sveska, a podignuvši kameru prema prozoru zabilježila je bajkoviti zalazak sunca dok se tik pred zgradom pružalo more.

@nikamanojlovic Dobre strane Filozofskog u Zadru 🤣 #fypage #fyp #foryou #foryoupage #zadar #filozofskifakultet #sveucilisteuzadru #faks ♬ Vjerujem U Anđele - Oliver Dragojević

"Dobre strane filozofskog u Zadru", napisala je u opis.

Mnogi su ostali oduševljeni prelijepim prizorom kojeg su vidjeli, a ispod su brojni korisnici priznali i kako im ovako što izgleda "nestvarno" te da zavide studentima koji pohađaju ovaj fakultet.

"Kakav pogled, ovo košta zdravlje", samo je jedan od komentara ispod objave.

Inače, Univerzitet u Zadru nalazi se na samom početku šetnice koja vodi ka poznatim Morskim orguljama i instalaciji Pozdrav suncu, glavnim atrakcijama ovoga grada koje turisti ne propuštaju vidjeti prilikom dolaska tamo.

Grad koji je star preko tri hiljade godina, može se pohvaliti najvećim brojem spomenika u Hrvatskoj, a nalazi se i na savršenom položaju Jadranskog mora, što je i jedan od osnovnih razloga zašto svake godine vrvi od ljudi koji tu stižu sa svih strana svijeta.