Zanimljivosti
0

Klub navijačima poručio da se stišaju

Sarajevo-x.com
Ako uzmete u obzir da je engleski fudbalski klub Middlesbrough u susretima domaće lige postigao tek deset golova, bilo je očekivano da će igrači na terenu željeti svu moguću podršku navijača koju mogu dobiti. Ipak, vatreni fanovi su zanijemili kad su čuli da klub od njih traži da se stišaju.

U pismenom obraćanju navijačima u jednom dijelu stadiona stoji molba da sjede i da "prestanu sa konstantnom bukom" jer "izluđuju druge navijače".

Iznervirani obožavatelji kluba su protestvovali, a bivša legenda kluba Bernie Slaven izjavio je za North East Gazette: "Mislio sam da je šala. Žele li oni da to mjesto bude kao mrtvačnica? Možda bi igračima trebalo poslati pismo u kojem im se kaže da postignu gol. Razumijem da je sigurnosni aspekt veoma važan, ali stadion Riverside je bio mrtav i sad kad navijači konačno prave buku, oni se bune."

Iz kluba navode da je pismo imalo za cilj isticanje "poštovanja prema drugim navijačima", a ne i prestanak navijanja za svoj klub, te su se čelnici izvinili svima onima koji su ih pogrešno shvatili.