{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Kinezi rižina polja zamijenili poljima uljane repice

19.10.2012. u 18:56
0
7
Kinezi rižina polja zamijenili poljima uljane repice
0
Kinezi rižina polja zamijenili poljima uljane repice
Kinezi su najveći proizvođači uljane repice na svijetu, a nepregledna polja na kojima se uzgaja ova industrijska biljka izgledaju poput žute rijeke.
Kina proizvodi 15 miliona tona uljane repice koja se koristi za proizvodnju jestivog ulja i biogoriva. Potražnja za ovom industrijskom biljkom u svijetu je znatno povećana otkako su poljoprivrednici shvatili da mogu dobro zaraditi, pa su tradicionalne usjeve zamijenili usjevima uljane repice.

Njemačka fotografkinja Anne Berlin snimila je nevjerovatne fotografije u kineskoj pokrajini Yunnan.


"Kada sam izašla iz auta, bila sam zapanjena onim što sam vidjela toliko da sam zaboravila fotografirati. Nikada nisam vidjela ništa slično. Dok sam hodala kroz ova fantastična polja, osjećala sam se kao Alisa u zemlji čuda, kao da plivam u moru žutog cvijeća", kazala je Berlin, piše Daily Mail.

Potražnja za uljanom repicom posljednjih godina je znatno porasla, ponajviše jer se ova biljka smatra dobrom i zdravom alternativom uvezenom ulju. Ulje uljane repice sadrži manje zasićenih masnih kiselina i ima mnogo više omega3 masnih kiselina od maslinovog ulja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: