{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kinezi klonirali austrijsko selo

6.6.2012. u 17:06
8
4
Kinezi klonirali austrijsko selo
8
Kinezi klonirali austrijsko selo
Kina je već odavno poznata po svojim kopijama poznatih marki i brendova, ali njihov posljednji projekt predstavlja apsolutno novi nivo falsificiranja.
Austrijsko selo Hallstat, koje je proglašeno UNESCO-vom svjetskom baštinom, je nedavno klonirao Minmetals Land Inc., ogranak za nekretnine kineske Minmetals korporacije, najvećeg kineskog prerađivača metala. Za razliku od austrijskog Hallstata, kineski Hallstat, izgrađen u gradu Huizhou u provinciji Guangdong, je novo i moderno stambeno naselje.

Radnici i stručno osoblje Minmetalsa su dugo posjećivali Hallstat, gdje su fotografisali objekte i sakupljali informacije, što je izazvalo sumnju među stanovnicima ovog sela. Stanovnici Hallstata su za ovo saznali tek prije godinu dana, kada je jedan od kineskih gostiju hotela nenamjerno otkrio planove svoje firme, prenosi Gizmodo.

Iako su mnogi stanovnici austrijskog Hallstata bili nezadovoljni planom kineske firme, gradonačelnik Alexander Scheutz je potpisao ugovor o razmjeni kulture sa novim Hallstatom i rekao da je ponosan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: