Zanimljivosti
0

Kinez već dvije godine živi u telefonskoj govornici

Sarajevo-x.com
Kinez koji ne želi otkriti svoje lične podatke, niti razgovarati s ljudima, već dvije godine živi u telefonskoj govornici u gradu Dalian u provicniji Liaoning.

Kako izvještava “Morning Post”, Kinez danju spava u svom neobičnom domu, a noću izlazi po hranu. Ipak, uspio je sebi napraviti pravi dom u skučenoj govornici. Hrana i boce mineralne vode uredno su složene sa strane, a odjeću uglavnom kači na krov.

Domar zgrade koja se nalazi nedaleko od govornice istakao je kako neimenovani Kinez svakodnevno održava ličnu higijenu perući se u javnim objektima.

"Nosi staru i iskrpljenu odjeću, ali izgleda veoma čist. Često se ogleda u staklu i održava bradu urednom. Dok gleda svoj odraz razgovara sam sa sobom, ali nikada s drugima. Ranije smo mu nudili hranu, no nije želio prihvatiti, a ne želi ni razgovarati s nama", kazao je domar.

Ipak, gradske vlasti smatraju da neimenovani Kinez ne može zauzimati javni objekat, te su se dali u potragu za njegovom porodicom.

"Želimo saznati ko je i vratiti ga kući. No, on neće da razgovara s nama. Ne znamo kako da mu pomognemo", kazao je socijalni radnik iz Daliana.