Hiljadu milja za njeno "da"
0

Kinez pješači 1.600 km da bi se djevojka udala za njega

Sarajevo-x.com
Kineskinja koja je fan "Proclaimersa" u šali je rekla svom momku kako će se udati za njega samo ako on prepješači 1.000 milja, o čemu se i radi u jednoj njihovoj pjesmi.

Ling Hsueh (23) je prokomentarisala stihove škotskog dvojca iz pjesme "500 milja" nakon što ju je Liu Peiwen (29) zaprosio.

Refren glasi: "Ali ja bih hodao 500 milja, još 500 milja više, samo da bih bio čovjek koji je hodao 1.000 milja da bi pao pred tvoja vrata".

Ali, prije nego što je Ling i uspjela reći da se samo šalila, Liu je stavio ruksak na leđa i krenuo na maraton iz provincije Henan.

"Udaljenost odavde do njenog rodnog grada u provinciji Guangdong, u jugoistočnoj Kini, iznosi tačno 1.600 km, što je 1.000 milja. Kada stignem tamo nadam se da će me čekati i opet ću je pitati da se uda za mene, nadam se da će pristati", rekao je Liu.

Kako su prenijeli lokalni mediji Ling je izjavila kako bi se svakako udala za njega, ali se samo šalila kada je spomenula pješačenje.

Očekuje se da će Liu za šest sedmica prepješačiti put do svoje voljene, a on kaže kako svakako voli putovanja, pa mu ovo ne pada teško, mada je ljubav koju osjeća prema njoj glavni podsticaj za tako dugotrajno pješačenje.