Zanimljivosti
35

Kinez mora platiti odštetu djevojci jer je "prekršio njeno pravo na nevinost"

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Oženjenom Kinezu je naređeno da mora platiti 3.774 eura naknade jednoj ženi zbog "kršenja njenog prava na nevinost", nakon što su proveli noć zajedno. Glavni problem je zapravo to što je on slagao da je samac.

Muškarac kojem mediji navode samo prezime Li će osim novčane kazne svojoj mladoj ljubavnici morati napisati i izvinjenje, odlučeno je jučer na sudu u Šangaju.

Par se upoznao preko interneta prije pet godina, ali tek su u septembru prošle godine započeli vezu, kada joj je on rekao da je neoženjen.

Sud je optužio Lija kako je ženi uzeo nevinost na prevaru i odbacio njegove tvrdnje da nisu bili intimni, piše South China Daily Post.

Njih dvoje su imali seksualni odnos prošle godine kada su putovali u Singapur, ali je Li prekinuo svaki kontakt s djevojkom kada su se vratili u Kinu.

Isfrustrirana zbog toga što joj se Li ne javlja, djevojka Chen je provalija u Lijev stan u Šangaju u februaru ove godine gdje je zapravo otkrila da je on u braku već nekoliko godina.

Nakon toga ga je tužila navodeći da ju je seksualno iskoristio na osnovu prevare. Ona je tražila puno veći novčani iznos, ali će Li ipak platiti nešto manje od četiri hiljade eura.

Sud u Šangaju je kazao da je "djevičanstvo građansko pravo koje mora biti zaštićeno", dodajući da je ovaj seksualni odnos negativno utjecao na psihičko zdravlje djevojke, kao i na njen ugled.