Šokirao policajce
0

Kinez cestom istovremeno vozio dva električna autića

Sarajevo-x.com
Policajci u gradu Taizhou u kineskoj provinciji Zhejiang su bili potpuno zaprepašteni kada su ugledali muškarca koji je cestom vozio dva električna autića iz zabavnog parka.

"Bio sam potpuno šokiran. Ugledao sam čovjeka koji istovremeno vozi dva električna autića sjedeći između njih i pritiskajući nogama papučice", rekao je policajac Liu Yulin.

Yulin je nakon toga pozvao saobraćajnu policiju koja je zaustavila muškarca zvanog Zhang. Policiji je rekao da je vlasnik autića, te da je iznajmio mjesto u blizini zabavnog parka, ali da je posao išao veoma loše. Nakon toga je odlučio izaći na ulicu i pokušati privući pažnju ljudi. Prema njegovim riječima, njegov pomoćnik je bio zadužen za drugi autić, ali je morao hitno otići.

"Kada je moj pomoćnik otišao, pokušao sam voziti oba autića istovremeno, jer ih nisam želio ostaviti na putu da ometaju saobraćaj, ili da neko ukrade jedan od njih", rekao je Zheng.

Policajci su mu objasnili da je nelegalno voziti autić saobraćajnicom, a da je on predstavljao i dodatnu opasnost vozeći dva autića istovremeno. U kineskom zakonu za ovakav prekršaj ne postoji propisana kazna, pa se Zheng "provukao" samo sa usmenim upozorenjem.