Zanimljivosti
0

Kineskinja usvojila 1.500 pasa lutalica

Sarajevo-x.com
Ha Wenjih se odrekla svog posla, kuće i automobila kako bi usvojila više od 1.500 pasa lutalica.

Nakon što je prodala svoju imovinu, Wenjih je osnovala azil za napuštene pse u okrugu Tanquan u Nanjingu.

"U početku sam se ovim bavila u slobodno vrijeme, ali kako se broj pasa povećavao, morala sam im posvetiti više vremena", rekla je Wanjih.

Ova Kineskinja je zaposlila i deset radnika koji joj pomažu u poslovima u azilu za pse, a još dva radnika su zaposlena u azilu za napuštene mačke koji se nalazi u blizini.

Njen projekat je naišao na prepreke, jer zvaničnici vlade nisu prepoznali njen rad. Njihova namjera je bila da iskoriste zemljište u druge svrhe.

"Morala sam pronaći novu lokaciju koja je napuštena i udaljena od staništa ljudi, jer 1.500 pasa su jako glasni. To mjesto je moralo biti jeftino za iznajmljivanje, jer su donacije glavni izvor naših prihoda", dodala je Ha Wenjih.

Novca je jako malo, tako da se njen azil oslanja dijelom i na volontere koji donose hranu za pse.

Ha je pronašla novu lokaciju za azil u selu Houyu u okrugu Pukou, ali su joj jako potrebna sredstva kako bi nastavila s radom. Ona se nada da će joj volonteri 4. decembra pomoći pri transportu pasa do nove lokacije azila, te da će nakon toga i očistiti šest autobusa koji su potrebni za prevoz ovolikog broja životinja, objavljeno je na web-stranici Socialitelife.com.