Patila od glavobolje
0

Kineskinja 42 godine u glavi imala metak

Sarajevo-x.com
Foto: WENN
Foto: WENN
Kineskinja koja je decenijama patila od hronične glavobolje otkrila je nevjerovatnu istinu. Naime, ona je 42 godine u svojoj glavi "čuvala" pravi metak.

Huo Guoying doktorima se obratila kada više nije mogla trpjeti agoniju koju je proživljavala zbog strašnih bolova. Nakon što joj je u lokalnoj bolnici urađen rendgenski snimak, doktori su bili šokirani.

Metak dug 3,3 centimetra nalazio se na desnoj strani njenog lica, odmah do uha. Najčudnije od svega je što se 65-godišnja starica u početku i sama našla u čudu, nemajući pojma odakle takvo nešto u njenoj glavi.

Ipak, nešto kasnije uspjela se sjetiti da je u toku protesta za vrijeme kineske revolucije 1967. godine neko ispalio metak iz pištolja u blizini njene glave. Rana koju je pritom zadobila ubrzo je zarasla i starica nikada nije posumnjala da nešto nije u redu, piše Telegraph.

Domaćica iz Chongqinga podvrgnuta je operaciji vađenja metka i trenutno se oporavlja u svom domu. Doktorima je ispričala kako su je glavobolje mučile decenijama, a stanje se pogoršalo početkom ove godine.