Vlast umiješala prste?
0

Kineski milijarder se odrekao svega i bježi s ljubavnicom

Sarajevo-x.com
Wang Gongquan
Wang Gongquan
Kineski milijarder Wang Gongquan objavio je preko miklobloging stranice Sina Weibo da se odriče svega što ima i da "bježi" sa svojom ljubavnicom Wang Qin.

Gongquan, susosnivač kompanije CDH Investment, izazvao je burne reakcije u svojoj zemlji nakon najave da planira sve ostaviti zbog ljubavnice Qin, osnivačice grupacije Jiangsu Zhongfu Science and Technology .

"Prijatelji, draga porodico i kolege, odričem se svega što imam i odlazim sa Wang Qin. Hvala vam za brigu i podršku svih ovih godina. Želim vam svu sreću. Žao mi je što odlazim bez pozdrava i molim vas za oproštaj", napisao je milijarder na svom profilu.

Međutim, mnogi su ovakvu njegovu odluku protumačili kao pritisak vlade, jer je nedavno stao u odbranu kineskog profesora i aktiviste za prava ljudi Xua Zhiyonga.

Međutim, milijarder je ponovo preko svog profila na stranici Sina Weibo to negirao:

"Mnogi članovi moje porodice i prijatelji su zabrinuti zbog mene jer su mislili da mi je naređeno da se povučem zbog osjetljivih komentara koje sam dao i zbog moje borbe za prava ljudi. Imam previše sastanaka i obaveza, tako da ne mogu odgovarati na pozive na mobitel. Mogu samo putem svog profila izvijestiti vas", napisao je Kinez, prenosi CNN.