Zanimljivosti
0

Kineske plesačice oduševile plesom na minusima i snijegu

Klix.ba
(Foto: AFP)
Posjetioci vodenog parka Tianjin iznenadili su se kada su ugledali plesačice koje su, obučene samo u dvodijelni kostim, izvodile vratolomije oko metalnih šipki na temperaturama ispod nule.

Plesačice državne plesne grupe Kine upriličile su nastup povodom prvog snijega u sezoni u utorak.

Plesni tim je formiran prošle godine i naišao je na razna mišljenja. Članovi su rekli kako im je ovaj nastup na niskim temperaturama ne samo vježba u okviru priprema za takmičenje Pole Dance Sport & Fitness koje će se održati ove godine u Londonu, već i vrijedna promocija plesa u javnosti. Jedna od plesačica kazala je kako je ova vrsta plesa ojačala njenu volju i da bi preporučila svima da se bave ovim.

Posjetioci parka su većinom bili oduševljeni dobrim nastupom i podijelili su svoje impresije na društvenim mrežama.

Inače, ples na i oko šipke postao je vrlo popularan u Kini. Iako je vladalo mišljenje da je on namijenjen isključivo ženama, sve više muškaraca se odlučuje na ovu vrstu aktivnosti. Plesači ističu kako je ova vrsta plesa dobra za jačanje mišića ruku, stomaka, zadnjice i nogu. Također, iako se šipka i ples na njoj većinom vežu za striptiz barove, plesači ističu da se korijeni ovog plesa nalaze u davnoj kineskoj tradiciji.